perjantai 6. maaliskuuta 2015

Öljypaasto ja sen vaikutukset

Olen syönyt monta vuotta lisäravinteita ihan säännöllisesti ja oppinut sen, että niistä täytyy pitää vähän taukoa välillä, että ne sitten taas paremmin vaikuttaisivat ja imeytyisivät. Yleensä tahti on 5/7 päivää, eli viikonloput on "vapaita".

En ollut varma, miten näiden öljyjen kanssa pitää toimia, kun on sen verran uusia minullekin vielä. Ajattelin, että pidän samanlaisen tauon näistäkin ja katson, mitä vaikuttaa. Tosin tuli joku allergiareaktiokin, tai joku muu vastaava, niin ajattelin, että katson, mistä se johtuu. Ei näköjään sitten kuitenkaan johtunut öljyistä. Tosin sitruksien kanssa olen edelleen maltillinen, koska olen sitrushedelmille yliherkkä, niin en halua riskeerata sitrusöljyjen liiallisella käytöllä, että herkistyisin myös niille. Vaikka nämä öljyt onkin yleensä sellaisia, että niistä on poistettu proteiinit, joille normaalisti ollaan yliherkkiä, eikä siten pitäisi aiheuttaa oireita, niin esim. sitrukset tehdäänkin kylmäpuristusmenetelmällä kuorista, joten niille saattaa olla yliherkkä. Kannattaa siis kokeilla niitä varovasti, jos olet sitruksille allerginen/yliherkkä

No, siis sen öljypaaston vaikutukset. Olin käyttänyt Endoflex -öljyä toivoen, että se tasoittaisi mm. kilpirauhasen vajaatoimintaa ja se toimi siihen ja olo parani huomattavasti. Sitten olin käyttänyt "kipusekoitusta" tuohon jäätyneeseen olkapäähän ja jännerepeämistä johtuviin kipuihin, joka myös auttoi.
Kaksi, vai kolmeko päivää olin ilman öljyjä ja siinä ajassa jo huomasin huomattavan muutoksen olossani. Huonompaan päin. Kilpirauhasoireet nosteli päätään ja samoin kipu olkapäässä yltyi jo niin, etten saanut yöllä nukutuksi. Molemmat siis uudelleen käyttöön, tai siis noi kaikki, koska kipusekoituksessa on useampaa öljyä. Olkapäästä kipu häviää tosi pian, mutta kilpirauhanen tarvitsee todennäköisesti taas vähän pidemmän ajan, että alkaa taas vaikuttaa. Hormonipuoli ei ole niin nopea palautumaan.

Tällainen kokemus tällä kertaa Mirjalta. Ihanaa päivää kaikille ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti